Şehzadeler Şehri Manisa

İzmir’den sonra Ege Bölgesi’nin en büyük ikinci şehri olan Manisa’nın 1.367.905 kişilik nüfusu, şehrin merkezi ve 17 ilçesiyle 13.269 kilometrekarelik bir alana yayılır.
Şifalı Mesir Macunu ve Sultaniye Üzümü ile meşhur olan Manisa, İzmir’e yakınlığının da sağladığı avantajla hızlı gelişen şehirlerimiz arasındadır. Her ne kadar şehir dağlarla çevrili olsa da Gediz Ovası’nın bereketli topraklarının da etkisiyle tarımsal üretim sıralamasında ilk üç ilden biridir.

Yüzyıllardan beri devam eden dokumacılık, gıda, dericilik ve tarım konusunda faaliyet gösteren Manisa’da bugün önemli gelir kaynağı sanayidir.

Bölgemizde bulunan Vestel, Bosch, ECA, Ülker ya da Eczacıbaşı fabrikaları, şehrin Türkiye’deki büyük organize sanayi bölgelerinden biri olmasını sağlar. Bu da zaman içinde yoğun göç almasına sebep olmuştur.

Osmanlı İmparatorluğu için şehir, 1437 ile 1595 yılları arasında Saruhan Sancağı olarak şehzadelerin yetiştirildiği önemli bir sancaktır. Bu dönemlerde şehre çok sayıda camii, çeşme, imalathane yaptırılarak dönemin sosyal ve ekonomik açıdan önemli bir merkezi haline gelmiştir. Osmanlı’nın 16 şehzadesi burada sancak beyliği yapmıştır.